Soğanları, sarımsakları ve ince ince doğradığımız biberleri zeytin yağında kavuralım.
İçine 3-4 cm uzunlukta kestiğimiz taze fasulyeleri, orta kalınlıkta doğradığımız havucu, kabağı ve patlıcanı ilave edelim ve kavuralım.
Sonra küp küp doğradığımız patatesi ve ince ince doğradığımız biberleri ilave edip kavuralım.
Daha sonra salçayı, rendelenmiş domatesleri ve tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak sıcak suyu ilave edip yavaşca karıştıralım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. (sıcak su ilavesi yapılabilir)
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır. Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine atılır.
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur. Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20 dakika kapatılarak kavrulur. Kapağı açılır. Birbuçuk bardak Su, yıkanmış pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır. Orta ateşte pişirilir.
Kaynak; Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Kabak Yemeği Tarifi
Kabakları soyarak dilimleyin (eğer kabaklarınız büyük ise dilimleri ortadan ikiye keserek yarım daire şeklinde de yapabilirsiniz). Tencereye sıvıyağ ekleyerek kesmiş olduğunuz soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin ve dilimlenmiş kabakları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kabakların kavrulmasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 dakika kadar kabaklar suyunu çektikten sonra yıkamış olduğunuz pirinci ve 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu serpebilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun..
Bu video Elif Atalar tarafından gönderilen Yoğurtlu Kabak Yemeği adlı tariften hazırlanmıştır.
Kaynak Kabak Yemeği Tarifi