Artık devir kablosuz yaşama doğru hızla ilerlerken fiziksel teknolojik araçlarda yerini artık yavaş yavaş gözle görülmeyen teknolojik araçlara bırakmaya başlıyor. Akıllı telefonların en büyük sorunlarından birisi malumunuz şarj problemidir. Kullandığımız uygulamalar ve yazılımlar gerektiğinden fazla şarj tükettiğinden gün içinde cihazımızı birden fazla şarj ettiğimiz durumlar dahi oluyor. Mühendisler bu işe artık bir kolaylık vermek amacıyla güneş enerjisi ile kendi kendine şarj olabilen akıllı telefonlar üretecek.
Kyocera’nın Mobil Dünya Kongresi’nde duyurmaya hazırlandığı güneş enerjili şarj sistemi, akıllı telefon sektöründe önemli bir adım olacak gibi görünüyor. Şu an günümüzde bu fikre en yakın örnek olarak şarj edilen kılıflar kullanıyoruz. Fakat şarj edebilen kılıfların altında fiziksel bir kalınlık mevcut olduğundan cihaza ekstra yük yüklüyor ve açıkçası biraz kullanışsız hale getiriyor. Tasarım anlamında da cihazınız daha farklı bir hal alıyor. Fakat güne enerjisi ile şarj olacan akıllı telefonlarda bu kendinden şarj edebilen kılıflar olmadan cihazların arka kısmına(iç tarafa) manyetik çipler yerleştirilecek.
Telefonunuzun şarjı azaldığında doğal veya yapay olarak ışık almasını sağlayacağız ve telefonun bir anda kendi kendini şarj ettiğini göreceğiz. Özellikle gün içinde sıkça şarj problemi yaşayanlar için muhteşem bir haber gibi görünüyor. Henüz hakkında fazla bir bilgi bulunmayan Wysips Crystal‘in tüm detaylarının MWC 2015’te açıklanacağı belirtiliyor.