İngilizce Öğrenmek için Deyimleri Öğrenin

Dünya içerisinde pek çok ülke bulunmaktadır. Ülkeler arasındaki diyaloglar çok eski dönemlerden itibaren tercümanlarla sağlanmakta, ancak günümüzde artan iletişim olanakları ile her alandaki insanlar çok daha kolay irtibat kurmaya başlamıştır. Tüccarlar farklı milletlerden alıcılar bulabilmekte, yabancı filmler ülkemizde orijinal hali ile vizyona girebilmekte ya da kurumsal alanlarda ihtiyaç olunan farklı kaynaklardan bilgi edinmek için dünya çapındaki büyük kütüphaneler karıştırılabilmektedir. Yabancı diller arasında ise ortak dil olarak benimsenin İngilizce, fonetik olmayan yapısı ile eğitimlerde bireyleri oldukça fazla zorlamaktadır. Bu zorluklar karar verilip, İngilizce Öğrenmeye başlanıldığında aşılacaktır. Başlamak bir işi bitirmenin yarısıdır. Diğer yarısı ise azim ve gayretlerle tamamlanacaktır. Bu eğitimlerde en önemli aşama başarılı bir gramer eğitimi olacaktır. Başlangıç seviyesindeki eğitimlerde kısa kalıp cümle kullanımları ile cümle yapısı zihinlerde yerleştirilmeye çalışılacaktır. Cümle kurulumunda ise dört alt başlık karşımıza çıkacaktır. Olumlu, olumsuz, soru ve olumsuz soru cümle kurulumları özellikle zamanlar konu başlığı altında incelenirken farklı kalıp kullanımları ile verilecektir. Daha sonrasında ise başlanan zamanlar gramer konusunun en temel konu başlıklarıdır.

Zamanlar ana konular olurken, cümle kurulumlarında incelikler olarak karşımıza çıkacak olan bazı ara konularda bulunmaktadır. Used to- would, too- enough, should- should not, if cümleleri, sıfatlar, zamirler, zarflar, edatlar, bağlaçlar, aktif ve pasif cümleler gibi daha pek çok başlık üzerinde konular adım adım takip edilmelidir. Konular işlendikçe öğrenilen her kural pratik alanında pekiştirilmelidir. Sadece sınav hazırlık dersi gibi götürülen İngilizce eğitimleri bireylere sadece sınav başarısı getirir. Konuşma alanında aktif bir İngilizce elde etmek için pratik alanına ki destek çalışmalar hiç ihmal edilmemelidir. Bu sayede alınan eğitim dil kazanma anlamında fayda sağlayacaktır. Bu alanda bazı kalıp kullanımlardan destekler alınabilir. Özellikle İngilizce deyimler, atasözleri, özdeyişler gibi kullanımlar üzerinde yapılan pratiklerle dilin ait olduğu kültür hakkında da bilgiler edinebilirsiniz. Kültürünü daha yakından tanıdığınız dilin öğrenilmesi ve düşünce yapısının zihinlerde yer edinmesi ile cümle kurma işiniz çok daha pratik hale gelecektir.

Deyimler başlığı altında örnekler vermek gerekirse şu şekilde seçenekler sıralanabilir. Fall into- içine düşmek, hand down- elle indirmek, jig is up- sonu yakın, keep one’s promise- sözünü turmak, lay off- geçici olarak kovmak, pass around- elden ele geçirmek şeklinde farklı kalıp kullanımlar ezberlenerek kelime hazinesi geliştirilebilir. Deyim oluşum itibari ile iki ya da daha çok kelimenin bir söz öbeği oluşturarak gerçek anlamı dışında kullanılması ile oluşur. Söz öbekleri içerisinde genellikle bir tanesi fiil olur ve diğer kelimeler zarf, edat gibi seçeneklerden oluşabilmektedir. Türkçemizde de pek çok deyim bulunmakta, cümle içerisinde kullanımlarında incelikler oluşmaktadır. İngilizce de kullanılan deyimleri de olduğu gibi öğrenmek gereklidir. Kelime kelime anlam verilmek istendiğinde anlam olarak esas karşılığının bulunması çok zor olacaktır.

Barış Doğan

2012 yılından bu yana barisdogan.com.tr'de yazar. Beykent Üniversitesi Basım ve Yayın Teknolojileri / Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. MediaMarkt Türkiye E-Ticaret departmanında "Kullanıcı Arayüzü Kıdemli Uzmanı" olarak çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir